Gjesteblogginnlegg ved Anonym.

Fikk en bra mail på facen, og tenkte den kunne deles her:

Hvorfor er det slik at det i julen og i juletider at alle plutselig får så mye kjærlighet å gi? Hvorfor er det bare i julen vi er gavmilde og snille mot hverandre, og mot andre folk på gaten? For i julen blir vi ofte minnet på det av alle rundt oss og det er ofte i julen savnet etter for eksempel kjære som ikke lengre slår oss sterk. Slik er det hvertfall hos meg.

Men hvorfor er det da en så glad tid? I julen er den tiden vi reiser rundt på gamlehjem og spiller og synger eller leser for de eldre. Vi har lyst å glede andre og det er en helt fantastisk følelse å glede andre.. Julen er tiden hvor alle er glad. Julen.. Hva er det med julen som gjør at mennesker blir så snille og gavmilde? Det er jo egentlig ganske lett å svare på.. men spørsmålet jeg har tenkt så utrolig mye på i det siste er hvorfor er det BARE i julen det er slik? Hvorfor ikke være slik resten av året? Jeg ELSKER julen selv, det er min favoritt høytid og del av året! Det er den tiden vi alle stresser mye for å glede andre, for å kjøpe julegaver og gå på kafe. Megafon blir kjøpt mer i Desember enn ellers. Desember er måneden med flest smil og mest latter. Ikke ta meg feil her, dette er IKKE negativt… men hvorfor er det ikke slik resten av året? Jeg har sunget mye på en sang i det siste: «Dont save it all for Christmas Day, find the way to give a little love everyday, dont save it all for Christmas Day, find your way, cuz Holidays have come and gone, but love lives on if you give on.»

Gud har kalt oss til å elske hverandre, slik som han har elsket oss. Ikke bare i julen, men HVER DAG, og HELE TIDEN!!! Fortsett med å gjøre det i julen, men fortsatt ut i det nye året…

Dette var bare noe Gud har lagt på hjertet mitt en stund.. Og siden det er lenge siden jeg har skrevet noe til folk, så tenkte jeg at jeg kunne dele det med folk 🙂

Men en liten tankevekker..Hvorfor feirer vi egentlig jul? Og nei, jeg er ikke ute etter søndagskolesvaret «fordi Jesus ble født».. Men for å si det på en annen måte.. Hvorfor ble Jesus født? For at JESUS skulle DØ for DEG, PINES for DEG og SLENGT opp på et kors for DEG!!!Tenk deg at du er nødt til å ta den personen du er mest glad i, i hele verden.. Pine den personen til den nesten dør, så korsfeste den personen for resten av verden. Hadde du gjort det? Det er det Gud gjorde for DEG da Han sendte sin sønn til jorden for OSS!!! På korset sa Jesus: «det er fullbrakt».. På gresk tror jeg det var, er det tetelestai.. Det ordet brukes 6 ganger.. i 6 forsjellige sammenhenger..
1)når en kunstner er helt ferdig med et maleri, det er så perfekt at han ikke vil gå nær det en gang for han er redd for at han skal ødelegge det. Det er helt perfekt, da sier han tetelestai!
2)tjener som har fått mange oppgaver av sin herre, han har dobbelskjekket alt 15 ganger, før han går gjennom det for siste gang, og da går han til sin herre og sier tetelestai..
3)2 forretningsmenn som har inngått en avtale og når begge har gjort sin del og det ike har vært noe juks eller noe, da går de til hverandre og sier tetelestai..
4)Det er en som har sittet i fengsel eller en som har hatt gjeld eller noe sånn og sonet straffen sin eller betalt tilbake gjelden sin og skal opp for en dommer igjen og dommeren ser at han har gjort opp sin urett. Da sier dommeren tetelestai.
5)Øverstepresten går inn i det aller helligste for resten av folket, siden det bare er han som får lov til å gå inn der er det han som skal ofre for folket.. når han kommer ut ijgen hvor de andre menneskene står og han ahr gjort jobben sin i det aller helligste sier han tetelestai..
og den siste er den som traff meg mest:
6)det er to sider som er i kamp, den ene delen ser at vi har vunnet og det er ingen mulighet i det hele tatt for at den andre siden kan vinne, ingen mulighet what so ever.. og isteden for å si vi har vunnet, roper han ut TETELESTAI..
Jesus gjorde opp for oss, han visste han vant over djevelen og han sa det er fullbrakt.. tetelestai..

Med dette vil jeg bare ønske dere en god jul og en strålende julehøytid! Og ELSK everyone ALL the time!! DON’T SAVE IT ALL FOR CHRISTMAS!!! 🙂 (da også, men husk at det er 350 andre dager i året også 🙂 )

Reklamer
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: