Noahs ark? Er det virkelig sant?

For to-tre dager siden ble beskjeden om at ”Arken er funnet” spredt utover verden. Et kristent forskerteam fra et eller annet asiatisk land har lett etter Noah’s ark i mange år. De mener å ha funnet den og at c-14-dateringen passer utmerket med bibelberetningen om floden; arken er altså ca. 4800 år gammel.

En nederlandsk arkforsker, med navn Gerrit Aalten, skal ha uttalt seg om funnet. «There is a tremendous amount of evidence that this structure is the ark of Noah.»

Dette må jeg innrømme virker svært interessant, men selv om de kristne ARKeologene hevder de er ”99.9 prosent sikre” på at de har funnet arken, er det viktig å være litt skeptisk. ARKeloger hevdet det samme på 60-tallet, og det har blitt motbevist senere.


Det hadde vært fantastisk hvis det virkelig var arken, bevisene er ennå ikke publisert, men forskerne holder nok en eller annen pressekonferanse snart skulle jeg tro. Vi får vente i spenning. For å sitere Blodstrupmoen i Flåklypa: ”Time will show.”

Kilder:
http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1985830,00.html?xid=rss-topstories
Bilder: http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1985830,00.html?xid=rss-topstories
http://www.arkdiscovery.com/noah%27s_ark.htm

Reklamer
Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 kommentarer den “Noahs ark? Er det virkelig sant?”

 1. Tenklitt Says:

  Arkens eksistens blir vel bevist samtidig som helbredelser, julenissen og bigfoot. 🙂

  • calleclown Says:

   Jeg smører meg med en smule skepsis i dette funnet her, men ser vanskelig hvordan det blir naturlig å sammenligne arkens eksistens med julenissen og bigfoot.
   Før man kommer med en så «heftig»( i mangel av et bedre ord) sammenligning, bør man prøve å sette seg inn i ting.
   Arkeologiske funn har støttet bibelens nedskrivninger om igjen og om igjen.
   Bibelen blir ofte brukt som historisk kilde, blant annet i nedtegnelser av konger og kongeriker for mange tusen år siden.
   Miraklene i bibelen er omdiskutert, og jeg har forståelse for at disse mirakler kan være vanskelig å tro på, men bibelen har gang på gang vist seg å være sann.
   «Målbare mirakler skjer også», og da tenker jeg på profetier som er gått i oppfyllelse.
   Jeg forteller deg ikke hva du skal tro på, eller hva du skal sammenligne med hva, men mitt poeng er, at det er viktig å være skeptisk, man kommer langt med det.
   Så kommer spm, hva skal man være skeptisk til?
   Skal man være skeptisk til noahs ark sin eksistent – ja selvfølgelig – men å være skeptisk betyr ikke «å utelukke».
   Skeptisisme bør brukes som en unnskyldning for å søke beviser, for å sette seg inn i ting, for å finne ut hvor troverdige forskjellige ting er. At man er skeptisk bør ikke lede til at man utelukker, det bør føre til at man undersøker. At man er villig til å sette seg inn i sakens flere sider.
   Sunn skeptisk er fantastisk det, så lenge den går sammen med en vilje til å undersøke nærmere, før man kommer til en endelig konklusjon.
   Avblåser man noe før man har undersøkt det, er ikke det å være skeptisk noe positivt, hvis man er skeptisk uten å undersøke, fungerer denne opphøyede skeptisismen som et bind for øynene….
   Jeg liker forresten aproachen på bloggen din. Det virker som om du er genuint interessert i disse tingene, og det er bra. Fint at folk bryr seg om det som er viktig, de store spørsmålene i livet og slikt.
   Jeg kommer til å vie bloggen din besøk i fremtiden, og du skal ikke se bort ifra at jeg legger igjen en kommentar eller to.

   Forresten, etter å ha lest noen innlegg på bloggen din, ble jeg interessert, hva tror du på? Mange av innleggene omhandler ting du ikke tror på. Og om du ikke tror på disse ting, hva tror du på?
   Med vennlig hilsen http://www.calleclown.wordpress.com


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: